Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Osmaniye İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 03288144459
Belgegeçer : 03288147625
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://oasml.meb.k12.tr
Adres : Hastane Mahallesi No12/1 Akyar Köyü Merkez/OSMANİYE
VİZYON : Uluslararası niteliklere sahip sağlıklı insan gücünün yetiştirilmesini sağlayan, çağdaş eğitim tekniklerini süratle ve verimli bir şekilde sisteme yansıtan, yararlanan ve sağlığından sorumlu bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunan, sağlık eğitimi alanında önder bir kurum olmak
MİSYON : Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimize sağlık eğitimi, öğrencilerimize Türk Milli Eğitiminin Amaç ve İlkeleri doğrultusunda mesleki alanda sağlık eğitimi ve öğretimi vermek suretiyle sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak.
BAŞARILAR : 27 Yıllık geçmişe sahip olan okulumuz ülkemizin sağlık alt yapısına kazandırmış olduğu yüzlerce sağlık personelinin haklı gururunu yaşamaktadır. Mezunlarımızın büyük çoğunluğu Sağlık sektöründe hizmet vermekle birlikte mühendislik, eğitim bilimleri, iktisat işletme vb alanlarda çalışma hayatını devam ettiren çok sayıda mezunumuz bulunmaktadır.

Öğretmen :52
Öğrenci :592
Derslik :17
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :5537
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Normal
Saatler : 08.30-17:20
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğal Gaz
Servis : Ders girişi ve ders çıkışı saatlerinde düzenli olarak Osmaniye ve Erzin yönüne öğrenci servis araçları hizmet vermektedir.
Ulaşım : Akyar köyü hastane mahallesinde yer alan okulumuza ulaşım dolmuş ve servis araçlarıyla sağlanmaktadır. Okulumuzun bulunduğu mahalleye şehir merkezinden saat 06-ile 20:00 arasında 15 dakika aralıklarla dolmuş seferleri bulunmaktadır. Ayrıca şehrin farklı mahallelerinden kalkan Hastahane güzergahlı dolmuş seferleriyle okulumuza ulaşılabilmektedir.
Yerleşim Yeri : Osmaniye´ye 8 Km mesafede ve Devlet Hastane binasının karşısında yeşil bir vadinin yamacında kurulu olan okulumuz sessiz sakin ve huzurlu bir çevreye sahiptir. Bina çevresinde öğrencilerimizin dikkatini dağıtacak ayrıntıların olmamasının yanında insan ve araç trafiğinden uzakta bulunmamız büyük avantaj teşkil etmektedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 8 Kilometre
Kontenjan Bilgileri : Okulumuzun öğrenci kontenjan sayısı 502 dir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuzun taban puanı 2016-2017 sınav sonuçlarına göre 410´dur
Okulun Sınav Başarı Durumu : Öğrencilerimizin bir çoğu meslek lisesi öğrencilerine tanınan sınavsız geçiş hakkından faydalanarak alanlarıyla ilgili yüksek okullara yerleşmektedirler. BUnun YGS ve LYS puanlarına göre farklı alanlara yerleşen öğrencilerimiz bulunmaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : Okulumuzun LYS de öğrenci yerleştirme yüzdesi %10 düzeyindedir.
Sportif Etkinlikler : Okulumuz öğrencileri bir çok sportif etkinliği gerçekleştirme imkanlarına sahiptir. Okulumuzun standartlara uygun voleybol ve basketbol sahası mevcuttur. Ayrıca öğrencilerimizin masa tenisi bocca ve dart gibi sportif etkinleri yapabilme imkanları vardır.
Bilimsel Etkinlikler : Öğrencilerimizin her türlü bilimsel çalışma şartlarına sahip olabilecekleri Fizik ve Kimya laboratuvarlarımız vardır.
Proje Çalışmaları : Okulumuzda öğrencilerin sosyalleşmesi bilimsel bakış açısına sahip olmaları disiplinli çalışma koşullarına uyum sağlayabilmeleri için alanlarıyla ilgili konularda hem öğretmenlerimiz hem öğrencilerimiz tarafından bir çok proje çalışması yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : 2015-2016 Eğitim öğretim yılında 60 öğrencimiz Almanya´da alanlarıyla ilgili konularda 15 gün süreli eğitim gezisi gerçekleştirmişlerdir. Erasmus ve Comenius kapsamında proje çalışmalarımız devam etmektedir.
Diğer Hususlar : Okulumuzda 150 kız 150 erkek öğrenci olmak üzere toplam 300 kapasiteli tam donanımlı öğrenci yurdu bulunmaktadır. Yurtta barınan öğrencilerimiz 3 öğün yemekhaneden yararlanmaktadır. Öğrenci odalarımız dörder kişiliktir ve yurdun ısınması doğalgaz ile gerçekleştirilmektedir.Yurdumuzda etüt odaları ve dinlenme salonu bulunmaktadır.
Yazdır :